Azalea Indica | Azalea Japonica | Azalea Mollis / Knaphill

Azalea Indica of kamer-azalea:

 

azalea indicaWe kweken op onze bloemisterij de azalea indica of ook wel de huiskamer azalea genoemd.

We telen deze planten in pot, de pot heeft een diameter van 14 cm, de plant een diameter van 25 cm.

De planning is zo opgesteld, dat er planten beschikbaar zijn vanaf september tot mei, dat kunnen worden opgezet in de forcerie. Forcerie is een serre dat verwarmd wordt tot boven de 20 °, om zodoende een perfecte bloei te  krijgen van de plant.

Neem dus vrijblijvend contact op voor de beschikbaarheid van bloeiende azalea's, of in een juist kleurtonend kaarsstadium.

{dias}beelden/azalea_2020/{/dias}

 

 

lijn4

Azalea Japonica of tuin-azalea:

 

azalea japonicaDe azalea japonica, ook tuinazalea genoemd, zijn winterharde azalea's dat tijdens de winter hun bladeren behouden.
Op onze kwekerij wordt de tuinazalea geteeld in een 3 liter pot of 19 cm diameter, heeft een diameter van 19 cm, in een verscheidenheid van kleuren.
De variëteiten zijn zo gekozen dat er vroege en late bloeiers zijn, zodat er mogelijkheid bestaat om reeds vroeg in het voorjaar kleurtonende planten aan te leveren.

{dias}beelden/japonica_2019/{/dias}

 

 

lijn4

Azalea Mollis of ook Knaphill genoemd ( ook tuin-azalea ):

 

 azalea mollisEen zeer winterharde bladverliezende tuinplant, dat na zijn rijkelijke bloeiperiode in het voorjaar, gerust mag worden gesnoeid.

Als je een stevige plant wenst te bekomen raad ik je zeker aan om er de snoeischaar in te zetten. Het eerste jaar ziet het er misschien iets minder mooi uit, maar je maakt een solide basis voor de verdere uitgroei van je mollis.
Bekijk het als de fundering voor de latere groei van je tuinplant.

Een overzicht van de Knaphill :

In de periode september oktober staan de bladeren nog steeds op de knaphill, vanaf november beginnen deze planten al hun bladeren te verliezen zoals de klassieke bomen

{dias}/beelden/knaphill_2019/{/dias}

 

lijn4

14-06-2024